živočichové

kandik psi zub

Tři jarní výlety, které jde stihnout ještě letos, nebo naplánovat na příští rok :-)

Sněženka, bledule, kandík psí zub…. Taky máte ty jarní rostlinky tak nějak nejraději? Asi že se člověk celou zimu těší, až zase něco pokvete  – dokonce v lese a kolem vody… /jasně, sedmikráska je tu s námi skoro pořád/. Mám tři oblíbené cíle – tedy z těch prvních jarních. Nestihnu každý rok všechny, ale průběžně střídám: za …

Tři jarní výlety, které jde stihnout ještě letos, nebo naplánovat na příští rok 🙂 Pokračovat ve čtení »

velky hmyzi hotel

Bydlení ve 3+1. Naše zahradní hmyzí domky

Pravda je, že na zahradě máme nejrůznější schovky pro hmyz. Dřevo v ježkách, staré duté stromy, špalky a klády jako okraje záhonů,…. Takže vlastně bychom žádné hmyzí ubytovny pořizovat nemuseli, určitě by si ti různí tvorové něco našli sami…. Jenže… to prostě člověk musí zkusit, ne? Už proto, aby se měl na co koukat….. Jana NovákováRostliny …

Bydlení ve 3+1. Naše zahradní hmyzí domky Pokračovat ve čtení »

uroda

Čerstvé a rozmanité plodiny z vlastní zahrady – jaké jsou možnosti samozásobování?

Psala jsem pro Zahrádkář ještě v časech dávno před „koronavirových“… jenže v těchto dnech to považuju za ještě důležitější… Osít obilím už je letos pozdě (a asi ani není moc čím….), ale vysadit brambory, rajčata, dýně, nasít mrkev a kukuřici je pořád čas. Tedy já aspoň na tom pracuju… Jana NovákováRostliny jsou mí přátelé a provázejí mě …

Čerstvé a rozmanité plodiny z vlastní zahrady – jaké jsou možnosti samozásobování? Pokračovat ve čtení »

Hotove_smesi

Hotové čerstvé směsi pro hmyzáky, připravené pro Zelenou domácnost

Moje událost minulého týdne – doskládala jsem osivové směsi pro Zelenou domácnost. Respektive pro všechny různé opylovače v našich zahradách 🙂 A proč vlastně tyhle směsi? Aby ty zahrady byly barevnější. Aby motýli, včelky a čmeláci, ale třeba i pestřenky, měly taky nějaké občerstvení. Aby některé vzácnější druhy měly kde růst…         …

Hotové čerstvé směsi pro hmyzáky, připravené pro Zelenou domácnost Pokračovat ve čtení »